ZBOŽÍ V AKCI

Celkem 47 767,76 Kč
skladem
Celkem 5 062,00 Kč
skladem

ANKETA

Ve kterém okruhu sortimentu by jste uvítali novinku ?

Káva 35% Ice drink 20% Frappé 20% Ice tea 26%

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Celkem 5 062,00 Kč
skladem
Celkem 14,10 Kč
skladem

KONTAKT

GASTRO 21
Chelčického 1777/18a
České Budějovice 37001
tel: 725 857682
e-shop@gastro21.cz
IČO: 71564420
Provozovatel: Karel Harazím

6 otázek na Milana Harazíma

Milan Harazím - Jak pomáhá provozovnám? ZDE


1) Milane, co si myslíš o důvěře?

Souhlasím s tím, co říkají ti nejúspěšnější a nejmoudřejší, že důvěru můžeme ztratit, ale nejprve jí musíme dokázat získat. Nemůžeme získat důvěru, když o nás druzí nic neví Smile

 

2) Máš nějaké zážitky z oblasti výchovy?Smile

Napadají mě dvě oblasti:

1) Škola a její způsob učení (dnes mám jinou představu, jak by to mělo vypadat, aby to studenty bavilo, těšili se tam a připravilo je to na úspěšný život....)

2) Vojna. Byl jsem u Hradní stráže (Dobrá Voda - Příbram, zámek - Lány, Praha - hrad) Šikanu jsem osobně nezažil, byl jsem vytrénovaný od táty Smile, ale poznal jsem pár kluků "bez mozku"... a pár těch, kteří bohužel odpadli psychicky i fyzicky...

Možná si říkáte, co to má společného s gastronomií a vedením podniku. Nic a přitom všechno! Rodiče, škola i vojna je vliv, podle kterého se často chováme celý život. Ne každý ale odhalil, na co musíme chtít zapomenout, pokud chceme uspět v dané oblasti.

3) Milane, to co děláš, pomáhá to někomu ?

To musí říct hlavně ostatní, ale dnes už jsem si jistý, ANO. Pár reakcí ZDE

 

4) Co máš za sebou a co tě ovlivnilo?

Vyrůstal jsem na vesnici u Třeboně jako normální a obyčejný kluk Smile Hodně času jsem trávil s tátou v truhlářské dílně, na stavbě, nebo občas s mamkou na zahradě. Ve svých volných chvílích jsem byl "motorkář". Jezdil jsem na pionýru Smile, později na MZ 150, Yamaha 600, Suzuki 750, nebo jsem chodil s kamarádem cvičit na půdu do posilovny, běhali jsme po lese, nebo utíkali před porybným, když jsme pytlačili Smile

Díky tátovi jsem se naučil manuálním dovednostem a postupně jsem úspěšně začal i s restaurováním starožitného nábytku, za což tátu obdivuji, respektuji a děkuji mu. Mrzí mě ale, že jsme v té době neuměli spolu komunikovat a že se naše názory odlišovali a proto jsem nakonec odjel v tom nejtěžším období zhroucený, bez sebevědomí a psychicky na dně restaurovat nábytek do Prahy. Dnes si uvědomuji, jak se ty "maličkosti" v nás hromadí, když neumíme správně komunikovat a jak to často pokazí vztahy v našich rodinách. Je to citlivé a stále mi to vhání slzy do očí.

Sobě i tátovi jsem dokázal díky následujícímu vlivu ze světa obchodu vše odpustit a dnes tátovi dokonce děkuji za všechno, co jsem se od něj naučil a co jsem všechno díky němu vlastně postupně poznal. To co mě potkalo a zásadně ovlivnilo můj život, je seznámení a vliv velmi úspěšných kamarádů z Prahy, díky nimž jsem se začal zajímat o obchod. Pravidelně jsem jezdil na obchodní semináře, školení, poslouchal audio kazety a CD s inspirativními příběhy úspěšných a četl knihy o osobním a podnikatelském růstu.

V té době jsem začal objevovat, co to je vlastně obchod a zapojil jsem se do celosvětové obchodní sítě a začal si budovat svůj obchodní team. Až postupně jsem zjistil, jaké jsem měl štěstí, že jsem se náhodně zapojil do obchodu, který je prověřený a který pomáhá lidem na celém světě. Po těch všech schůzkách dnes chápu rozdíly mezi etickým a podvodným obchodováním. Po nějaké době jsem využil příležitost absolvovat seminář VŠE v Praze na fakultě mezinárodních vztahů a 26. listopadu 2005 jsem úspěšně uzavřel závěrečnou zkoušku z obchodního podnikání.

Hned v začátcích poznávání co to vlastně znamená být obchodníkem, jsem si uvědomil, že i řemeslník musí chtít umět komunikovat s různými povahami lidí a být dobrý obchodník, pokud chce uspět (Truhlář není vždy zavřený v dílně, musí také často komunikovat se zákazníky a umět být obchodník...). Díky těmto základům jsem se po roce vrátil do Jižních Čech a po druhé jsem se odhodlal postavit na vlastní nohy. U Českých Budějovic jsem si našel dílnu, začal jsem si restaurátorské zakázky shánět sám a pokračoval s restaurováním starožitného nábytku. Při tom jsem stále pracoval na svém osobním růstu, po večerech komunikoval s lidmi na osobních schůzkách a budoval svůj obchodní team.

Postupně jsem ale cítil potřebu změny a s restaurováním jsem úplně skončil.

Pokračoval jsem s bratrem v oblasti budování obchodní sítě a zároveň jsem začal prodávat nápoje po restauracích v Jižních Čechách. Když se ohlédnu zpět, ve světě obchodu se vlastně pohybuji více než 12 let, osobně jsem mluvil se stovkami lidí na schůzkách ohledně vytváření vlastní obchodní sítě, postupně jsem začal školit malé skupinky a dokonce jsem se odvážil mluvit i před velkým publikem několika stovek lidí na velkých seminářích. Jednal jsem se stovkami majitelů různých restaurací, kaváren, cukráren, obchodů atd. Zjistil jsem, že většina z nich jsou vlastně nespokojený se svými výsledky a nebaví je to, dělají to pouze z důvodu nutnosti nějak se uživit a přitom se naopak dostávají do dluhů, nemají většinou žádného trenéra, kouče, prostě nikoho, kdo by je podržel a inspiroval v těžkých chvílích a jsou vlastně úplně mimo v základních pravidlech nutných pro jejich úspěch.

Proto jsem začal přemýšlet jak jim pomoci a jak poskytnout ostatním mé zkušenosti, které jsem načerpal za ty roky od těch nejlepších. Uvědomuji si totiž, mou neustálou cestu osobního růstu a jaký vliv na mě měli úspěšní kamarádi z Prahy ze světa obchodu a všichni ti úspěšní lídři z celého světa, kteří mě inspirovali, dodávali mi odvahu a sebevědomí. Proto jsem připravil pro ty, co chtějí 10 TIPŮ ZDARMA jak proměnit Vaší provozovnu na stroj na peníze.

 

5) Milane, čím se můžeš pochlubit?

Zatím jsem překonal několik životních překážek a jdu dál Wink a co VY, jdete také? Uděláte další krok až později, nebo hned? Proměňte vaší provozovnu na stroj na peníze 10 TIPŮ ZDARMA ZDE

 

6) Jak by jsi popsal úspěch?

Není úspěch jako úspěch!

Přeji Vám takový úspěch, jak si ho představujete VY!

SmileMilan Harazím